FOLLOW THE REAL STORY
krckbrnd spring drop
FREE SHIPPING IN ROMANIA FROM 300 LEI.
EU SHIPPING 119 LEI. US SHIPPING 249 LEI.

KrackChat / La discutii cu Cage, manager Sweet Damage Crew

Pe baietii de la SDC ii stie tot orasul, dar sambata e mare expozitie la One Gallery , asa ca am zis ca-i un moment bun sa il luam pe Cage, managerul proiectului, la cateva intrebari serioase. Mentionam ca nu am putut sa ne abtinem si-am bagat si doua intrebari pe hahaiala, asa ca CITESTE IN CONTINUARE DACA VREI SA AFLI CARE ESTE MEME-ul PREFERAT A LUI CAGE!

Krack: Salut! Toata lumea pasionata intr-un fel sau altul de zona urbana stie care e treaba cu SDC. Au trecut niste ani de cand ati format acest crew, au fost sute de proiecte. Care e secretul longevitatii proiectului si ce aduceti extra pe piata? Si aici ma refer atat la zona urbana luata ca atare, dar si la commisioned work. 

Cage: Salut! Nu stiu daca e vorba de ceva secret in ceea ce priveste longevitatea proiectului, SDC e ca a doua familie, cel putin asa imi place sa cred. Suntem obisnuit unii cu altii, stim ce rol are fiecare, ce stie fiecare sa faca si ce poate sa faca astfel incat sa ducem treaba asta mai departe impreuna. Pur si simplu se intampla. Bine, nu totul e armonios, uneori exista si disensiuni sau suparari de moment, dar pana la urma ajungem la consens. Ma intrebi ce aducem extra pe piata, dar n-as putea sa iti raspund concret. Cel mai probabil cred ca ar fi vorba de acest melanj de artisti si dibăcia (ha ha, ce cuvant, mereu cand il aud imi amintesc de Da Hood Justice) cu care membrii crew-ului reusesc sa-si contopeasca stilurile intr-un produs finit de calitate.

Krack: Ce se intampla pe 24 martie? 

Cage: Pai pe 24 martie se intampla „One Night Gallery” Love: Sweet Damage Crew”, o expozitie de-o noapte in cadrul careia trei dintre membrii SDC, Lost.Optics, Pandele si Recis, vor prezenta o serie de lucrari modulare realizate pe panze de mari dimensiuni. In aceeasi seara ne vom conecta si la tehnologie, mai precis vom folosi realitatea virtuala pentru a face niste graffiti. Pe langa panzele de mari dimensiuni vor exista si cateva printuri digitale. Mai mult, fiecare dintre cei trei isi va scoate din sertarul cu schite unele dintre cele mai interesante modele dupa care au lucrat de-a lungul timpului, schite folosite, schite experimentale, schite aflate in proces de creatie, nefinalizate, schite ce vor fi expuse si pentru doritori, gata sa fie vandute. Printre toate acestea isi va face loc si o aplicatie extrem de interesanta, ARTIVIVE.
Ce face Artivive? Pai, tot procesul de creatie al panzelor este documentat intr-un timelapse. Acest timelapse va porni automat si vei putea vedea cum s-a intamplat totul in momentul in care scanezi cu aplicatia respectiva lucrarea finala. Da, este exact asa cum suna. Daca scanezi lucrarea finala cu ARTIVIVE, telefonul iti va arata cum au fost realizate. Si nu in ultimul rand, special pentru aceasta noapte, am creat o serie de tricouri speciale in colaborare cu Krack. Vor fi trei modele de tricouri in culori diferite Sweet Damage Crew X Krack. A, si stickere, vor fi si stickere.

 

Krack: Cati artisti reprezinta in acest moment SDC?

Cage: Nucleul de baza al Sweet Damage Crew este alcatuit din Biex, Recis, Cage si Lost.Optics, insa de-a lungul timpului am adaugat noi artisti, respectiv Pandele, Shatran si Boeme. Asa ca, daca il punem si pe Macanache la socoteala, suntem vreo opt. Dar de multe ori colaboram si cu alti artisti.

 

Krack: Cat de mult conteaza pentru voi libertatea pe care o primiti pe un proiect vs. un brief primit la cheie de la client, pe modelul “vreau fix asa pentru ca am citit in stele, am vorbit cu sotia, verisoara si matusa din America”, pornind astfel de la premisa ca acesta nu e deschis unor propuneri noi, mult mai aplicabile pe ceea ce are de comuncat? Va ingradeste creativitatea un client rigid? Refuzati proiecte pe acest considerent?

Cage: Libertatea de creatie este cel mai frumos lucru care se poate intampla in acest domeniu, insa nu toti clientii nostri sunt dispusi sa ne dea mana libera. Brief-ul ala nenorocit ne mananca zilele. N-ai ce-i face, te dai peste cap si gasesti un compromis. Creativitatea este de multe ori ingradita, dar mereu exista cai ocolitoare si discutii interminabile prin care ducem munca de convingere pentru a pune in aplicare cea mai buna varianta a lucrarii. In ceea ce priveste refuzul unui client, da s-a intamplat, am facut asta de mai multe ori, unul dintre motive fiind strict asta, ca nu erau flexibili pe brief, niciun fel de maleabilitate ne face sa zicem stop din start.

Krack: Cum simtiti scena arta urbana din Romania? Ce are, ce ii lipseste.

Cage: Imi pare ca se misca incet dar sigur, se simte o crestere, se intampla lucruri, dar asta fix pentru simplul fapt ca artistii se zbat si trag tare sa faca ceea ce le place. Scena are artisti in mai toate mediile, are ilustratori, are banda desenata, are muralisti, are grafferi, are stencilisti, are designeri, are sculptori, are pictori. E bine. Se intampla si expozitii. Hai ca se poate 🙂

 

Krack: Stim ca te dai destul de mult pe Internet. Meme-uri preferate?

Cage: Da, ma dau pe internet, recunosc, ba chiar am facut si niste trolling-uri celebre la vremea lor, da nu mai ai cu cine. Au murit grupurile de Facebook. Acum se rezuma totul la meme-uri dank facute pe telefon cu 9 straturi de ironie. Meme-uri preferate? Da, iti dai seama ca am meme preferate, am cumparat toate cartile cu meme, am un altar de meme blanao acasa. Ha-ha. Cine plm are meme-uri preferate? Nu stiu, imi plac meme-urile contextuale si bazate pe evenimente recente. Ironia…ironia e buna, da’ nu goala, cu niste sarcasm.

Krack: Extra question from Koma: ce joc te-a tinut cel mai mult in fata playstation-ului?

Cage: Horizon Zero Dawn, l-am dat gata cu Platinum. O sa-mi trec asta in CV. Asta a fost ultimul jucat, dar cel mai mult m-a tinut GTA5 Online. Am 60Mils $$$ in conturi, avion din aur, yaht si tanc.

Am strans intr-un playlist pe Spotify melodiile pe care baietii le asculta la desenat. A iesit o nebunie cu de toate, asa ca hit play!

Facebook Event

SDC Facebook

SDC Instagram

    Leave a Reply

    Follow KRCK Newsletter for 10% off your first order

    Krack este un streetbrand romanesc de lifestyle care isi doreste sa aduca in prim-plan calitatea la fiecare nivel al creatiei. Based on a real story.
    Crafted with ❤️ in Cotroceni.
    Hoodcrafted in Romania